Råttor vid Klostret i Ystad irriterar grannar

Dessutom dumpar någon pizzor på platsen.

Av
Felix Alnemark

Felix Alnemark

YSTAD. Boende vid klostret har råttor springande i trädgårdarna. Utfodringen av änder vid dammen gör att gnagarna lever gott i området. Grannar i området vittnar om ovälkomna besök i trädgården och har påtalat problemen för kommunen ett flertal gånger.
”Vi har bott här i 40 år utan att se en råtta i trädgården” skriver en granne.
I vintras började kommunen mata fåglar vid dammen via en utfodringsstation i stället för att göra det för hand. Boende menar att det har förvärrat problemen eftersom maten inte alltid äts upp utan ligger kvar.
– Vi menar att det snarare har minskat problematiken eftersom de nu inte ligger högar med mat. Med foderstationen får de en lagom mängd foder, säger Cecilia Persson, parkchef på Ystad kommun.
De överväger att flytta fodringsstationen till en mindre publik plats, till exempel in i ett buskage. De försöker också motverka problemet tillsammans med Anticimex genom att tidvis ha råttgift utlagt i ”betongbetesstationer” som bara råttorna kan klättra in i.
En boende intill dammen skriver också att en pizzabagare dumpar pizzor på platsen vilket drar till sig råttorna.
– Vi får försöka ta bort mat när andra dumpar mat i mängder. I somras var det rykten om att någon dumpar pannkakor. Att lämna matrester är en dum idé. Jag vill uppmana folk att inte dumpa mat, säger Cecilia Persson.

Publicerad 19 April 2017 16:53

Lokaltidningen Ystads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag