Alla 17-åringar erbjuds sommarjobb

Barnomsorg ser ut att bli populärast i år

SJÖBO. Är du 17 år, bor i Sjöbo kommun och vill ha ett jobb i sommar? Då är det dags att söka.
Sjöbo kommun har ett fritt antal ferieplatser i sommar. Det har politikerna tagit beslut om.
– Det brukar variera hur många som söker. Ibland är det 100, ibland är det 70 eller 110, säger Else Håkansson, hr-admin/hr-specialist på Sjöbo kommun.
Platser finns inom till exempel kök, barnomsorg, bad, fritidsgård, ekonomi med mer. Man får välja de tre platser man helst vill vara på.
– Med feriearbeten får man tjäna lite pengar, får arbetslivserfarenhet och kontakter inom kommunen som man kan använda som referenser när man söker andra arbeten, säger Else Håkansson.
Vilka områden brukar vara populärast?
– Barnomsorg, friluftsbadet, Navet, park och vård- och omsorg. Men det är väldigt olika beroende på vad ungdomarna känner till om kommunen.
Oavsett vilken plats man får så är lönen 69 kronor i timmen för de som är 17 år. Det finns också några platser för 18- och 19-åringar som får en något högre lön.

Har ni några särskilda krav på de som söker?
– Kravet är att man fyller 17 år under året. Folkbokförd i kommunen. Ska man arbeta inom badet så måste man vara simkunnig. Söker man de administrativa jobben med inriktning på ekonomi får man gärna gå ekonomi på gymnasiet, säger Else Håkansson.
För att ansöka finns en länk på kommunens hemsida. I april börjar kommunen skicka erbjudanden om platser.


Publicerad 19 March 2017 06:00

Lokaltidningen Ystads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag