Tonårsflickor besköts under lektionen

Nu döms två tonårskillar för ofredande

YSTAD. Mitt under lektionen träffades plötsligt de två tonårsflickorna av något hårt på armen. Det visade sig vara kulor från ett soft airgun som avlossats från en balkong på andra sidan gatan. Nu döms två tonårskillar för ofredande efter skjutningen.
Det var i mars förra året som händelsen ägde rum på Österportskolan i Ystad. De två flickorna befann sig på lektion när de plötsligt kände något hårt slå mot armen. När de tittade närmare såg de små kulor från ett soft airgun ligga på golvet. Skotten hade kommit in i klassrummet genom ett öppet fönster och det visade sig snart att de avlossats från ett hus på andra sidan gatan.
Händelsen rubricerades först som misshandel, men enligt tingsrätten gick det inte att slå fast att pojkarna, som erkänt att de avlossat skotten, men nekat till brott ska ha haft som avsikt att skada någon.
Pojkarna döms dock för ofredande då de enligt rätten måste ha förstått att det kunde befinna sig elever i klassrummet, vilket inte avhållit dem från att handla på aktuellt sätt. En av pojkarna döms även för innehavet av pistolen för ringa vapenbrott.
Straffet blir böter.

Publicerad 17 March 2017 10:16

Lokaltidningen Ystads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag